top of page

Marie en ik, samen zijn we sterk en kunnen we meer

Bijgewerkt op: 4 nov. 2023

Het verheugt me zo jullie te vertellen dat ik sinds kort niet meer alleen werk aan bestellingen. Onder het motto “samen zijn we sterk en kunnen we meer” hebben Marie en ik onze krachten gebundeld om nog meer mensen te laten genieten van onze creaties.


Onze samenwerking is niet alleen leuk, maar in het bijzonder gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We delen een diepe waardering voor het ambacht van keramiek en een passie voor het creëren van unieke mooie stukken. Wat dit zo buitengewoon maakt, is een scherp oog voor detail, kleur en vorm. We erkennen en waarderen elkaars sterke punten en vullen elkaar perfect aan.


We zijn in staat om openlijk onze gedachten en ideeën te delen, wetend dat ze met eerbied worden ontvangen. We steunen elkaar en moedigen elkaar aan om te groeien en te verbeteren.

Het delen van vertrouwen en wederzijds respect creëert een veilige en stimulerende omgeving om te experimenteren en te groeien als keramisten.

Het delen van vertrouwen en wederzijds respect creëert een veilige en stimulerende omgeving om te experimenteren en te groeien als keramisten. Samenwerken met Marie is niet alleen een geweldige creatieve ervaring, maar ook een waardevolle vriendschap. We delen niet alleen onze passie voor keramiek, maar ook onze persoonlijke ervaringen en levenslessen.


Kortom, het is een unieke combinatie van creativiteit, vertrouwen en vriendschap. Samen hebben we de mogelijkheid om ontwerpen te creëren die ons beiden trots maken.

Ik voel me gezegend.


En dit is Marie:

“Mijn keramiekavontuur begon enkele jaren geleden toen ik samen met mijn vriend, mijn steun en maatje, ging wonen te midden van de helende natuur, zonder kraantjeswater, zonder comfort maar leven op ons eigen ritme. Hier werd ik puurder, lichter, en speelser en net zoals de aarde ontwaakt na een lange winterslaap herleefde een lang gekoesterde droom: pottenbakken…


Die eerste keren aan de draaischijf, wat was het een gedoe… Centreren, openen, optrekken… opnieuw en opnieuw maar wel zielsgelukkig nog eens lekker vies en vuil te zijn, de tijd vergeten, net zoals een kind dat kan.


Na enkele workshops bij verschillende bezielde keramisten en het SLAC Leuven, stationeerde ik aan een draaischijf bij Dominique Gelis. In een gemoedelijke sfeer, op mijn eigen ritme van klein tot groot draaien, steengoed en porselein, Dominique begeleid zonder tierlantijntjes. In haar voedende stroom van kennis neemt ze je mee in het avontuur van jouw creaties.

Dominique begeleid zonder tierlantijntjes. In haar voedende stroom van kennis neemt ze je mee in het avontuur van jouw creaties.

Vandaag vind je me meestal in het gebouwtje achter onze woning. In een oude jeans en oud paar wandelschoenen die ik koester omdat ik ze droeg tijdens een reis doorheen Mali. Niet opgetut en geankerd in het nu. De sensatie van klei tussen mijn handen brengt rust in mijn hoofd. Ik leer geduld te hebben. Ik ontdek de mogelijkheden van klei en mezelf.


Tot enkele weken geleden stond ik nog aan de kant van de keramiek-arena. Vandaag sta ik er pal middenin, en niet alleen, maar met de beste mentor die ik me kan wensen. Dominique Gelis neemt me mee in een eerste samenwerkingsproject voor Rozijntjes, een ontwerpstudio te Maastricht met dezelfde soul.

Samen doen we wat we zeggen en zeggen we wat we doen.

Samenwerken met Dominique is verrijkend. Zij respecteert grenzen, is positief kritisch, bespreekt een haalbare planning. Maar vooral is wederzijds vertrouwen de basis van onze samenwerking. Samen doen we wat we zeggen en zeggen we wat we doen. We stellen ons ieder afhankelijk van elkaars daden met eenzelfde doelstelling: genieten van het proces van vervaardigen en ons verheugen op het eindresultaat.


Dominique is een bezielde keramiste/onderneemster, ze houdt vast aan haar eigen overtuigingen en principes in een wereld van veel geroep, pushen en forceren. Het is niet toevallig dat we elkaar hebben ontmoet op de trein van het leven, in een keramiekavontuur waarin ik het voorecht van toeval ervaar te worden wie ik werkelijk ben.
Marie-Christine, 56 jaar, gepassioneerde keramiste, natuur en aardse kleuren, rechtlijnig met een hoekje af, vriendin/maatje van Gert, een zoon en een dochter, dierenliefhebber, fietsen en wandelen, koken en proeven van de zuiderse keuken en een behouden verliefdheid voor het prachtig land Mali.”


310 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page