top of page
Eenvoudig desem Dominique Gelis

PANNENKOEKEN / FLENSJES
 

Zero Waste. Restdesem? Weggooien is zonde.In elke rest desem zit nog de kracht om iets heerlijks te worden. Desem leeft — ook in wat overblijft. Maak er iets lekkers van.  

​Hieronder een eenvoudig recept voor flensjes en pannenkoeken met restjes starter.

Ingrediënten

  • 125 gr bloem

  • 250 ml melk

  • 150 g desem

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 ei

  • 25 gr gesmolten boter

  • Snuifje zout

  • Mespunt baksoda

  • Mespunt bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Boter smelten in een kleine kookpot.

  2. De bloem mengen met de suiker, mespunt baksoda, mespunt bakpoeder en een snuifje zout.

  3. Kuiltje in de bloem maken, ei erin doen en het desem, daarop de melk gieten.

  4. Even zacht met een klopper mengen, dan goed doorkloppen om zo min mogelijk klonters in het beslag te hebben. Heb je die toch, het beslag zeven.

  5. Gesmolten boter toevoegen.

  6. In een warme poêle à crèpes met boter of olie dunne pannenkoekjes (flensjes) bakken.

​​

SMAKELIJK

Met meel, water en rust bak je meer dan brood.
Je bakt verbinding.
Ik hou van verbinding.

Dominique Gelis

Nielstraat 71A, 3840 Kerniel (Tongeren-Borgloon)

Tel: 0476 43 52 05

dominique.gelis@gmail.com

Maverick VOF: BE0762.867.287

Copyright 2025 Dominique Gelis. Alle rechten voorbehouden

bottom of page