Stijlvolle pottenbakkers schorten
     Play dirty but look pretty    

 

Tot wat “local talk” zoal kan leiden, hier tussen twee bevriende en inventieve buurvrouwen: Dominique de pottenbakster en Veerle de naaister. 

Toen ik begon “potten te draaien”, kocht ik enkele keukenschorten. Snel bleek dat de stof te dun was, de modellen te smal en te kort. Ze boden te weinig bescherming want ... er moet bespaard worden op de stof om de schort goedkoop te houden :-(

De laatste schort die ik via internet kocht was wel praktisch maar … niet om aan te zien en nog minder om mee rond te lopen :-) 

En zoals dominootjes vaak heel gevat in de juiste richting vallen, liet mijn buurvrouw Veerle mij onlangs kennis maken met haar creatief “kantje”. Ze geeft workshops, naait voor mensen uit de buurt en … maakt prachtige schorten.

En van 'teen' kwam ... 'tander' :-)

Onze modieuze schorten worden artisanaal vervaardigd bij haar thuis in Kerniel in stevige, duurzame en mooie stoffen. Er is een split en plooi in het midden vooraan voor maximale bescherming van de benen en de kledij alsook een grote, praktische opgestikte zak op de zijkant. Ze zijn beschikbaar in drie maten.

Heb je specifieke wensen voor het model of de stof, aarzel niet en laat het weten. Veerle zal jouw allermooiste en individueelste schort op maat ontwerpen en ineen stikken.

© 2019 by Dominique Gelis