
PANCAKES
Zero Waste. Restdesem? Weggooien is zonde.In elke rest desem zit nog de kracht om iets heerlijks te worden. Desem leeft — ook in wat overblijft. Maak er iets lekkers van.
Hieronder een eenvoudig recept voor pancakes met restjes starter.
Ingrediënten
240 g desem
¼ tl zout
1/8 tl baksoda
Boter om te bakken
Bereidingswijze
-
Meng alle ingrediënten kort maar krachtig door elkaar.
-
Laat het beslag even rusten terwijl je de pan op middelhoog vuur verwarmt met een klontje boter.
-
De baksoda reageert met het zuur in de starter — dat maakt het beslag luchtig en zacht van smaak. Roer nu niet meer, anders verdwijnt die fijne luchtigheid weer.
-
Schep met een ijsschep of kleine pollepel wat beslag in de pan,
zodat er ronde, kleine pannenkoekjes ontstaan.
Afhankelijk van de grootte van je pan kun je er meerdere tegelijk bakken. -
Bak tot de randjes droog worden en de onderkant goudbruin kleurt.
Draai ze voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere zijde goudbruin. -
Leg de pannenkoekjes op een warm bord en bak zo de rest van het beslag.
SMAKELIJK
Met meel, water en rust bak je meer dan brood.
Je bakt verbinding.
Ik hou van verbinding.
Dominique Gelis
Nielstraat 71A, 3840 Kerniel (Tongeren-Borgloon)
Tel: 0476 43 52 05
Maverick VOF: BE0762.867.287
Copyright 2025 Dominique Gelis. Alle rechten voorbehouden


