
CRACKERS
Zero Waste. Restdesem? Weggooien is zonde.In elke rest desem zit nog de kracht om iets heerlijks te worden. Desem leeft — ook in wat overblijft. Maak er iets lekkers van.
Hieronder een eenvoudig recept voor crackers met restjes starter.
Ingrediënten
-
100g zuurdesemstarter restje van het voeden
-
50g bloemvolkoren, spelt of tarwe
-
1el olijfolie
-
½ tl zeezout
-
1tl oregano
Te kiezen of te mengen
-
zonnebloempitten
-
pompoenpitten
-
sesamzaad
-
hennep
-
lijnzaad
Bereidingswijze
-
Verwarm je oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Meng de zuurdesemstarter, bloem, olijfolie, zout en oregano in een kom. Voeg de pitten ensesamzaadjes toe en meng goed.
-
Leg het deeg op een vel bakpapier, plaats een tweede vel erbovenop en rol het flinterdun uit. Hoe dunner, hoe knapperiger de crackers!
-
Bak de crackers eerst 40 minuten in de oven.
-
Laat drogen en breek de crackers in nonchalante stukjes.
SMAKELIJK
Met meel, water en rust bak je meer dan brood.
Je bakt verbinding.
Ik hou van verbinding.
Dominique Gelis
Nielstraat 71A, 3840 Kerniel (Tongeren-Borgloon)
Tel: 0476 43 52 05
Maverick VOF: BE0762.867.287
Copyright 2025 Dominique Gelis. Alle rechten voorbehouden


